Dulwich Garden

This desgin for a lightwell offered our client the unique opportunity of an additional outside room to their property. Not only does the lightwell serve to bring natural light into their home, but also the opportunity for an oasis, where they can retreat - see the sky, feel the elements and soak up the calming green-ness, all without leaving their house. Our goal was to give our client a lush, and compact garden with seating.

 

The challenges which accompanied the location of the garden included the very few hours of sunlight it receives and the limited build-up available for planting. Tree ferns and other shade tolerant species were selected. A monolithic oak bench provides seating, and a textured concrete backdrop, combined with a carpet of evergreen grasses and sedges, bring to mind a contemporary grotto, colonised by ferns.

  • Instagram

Studio Cullis Ltd

Garden Design and Landscape Architecture

Studio F11, The Artworks, 3 Creekside, London, SE8 4SA

+44 (0) 7779 594633

info@studiocullis.com

© 2020 Studio Cullis Ltd. All rights reserved